PSL: Irkçılık karşıtı savaşçıları onurlandırın, John Brown'ın mirasını koruyun!

ABD'deki Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi (PSL), Batı Virginia'da aşırı sağcılar tarafından düzenlenen eylemleri ''ülkenin beyaz olmayan halklarına yönelik devlet baskısının bir parçası'' olarak nitelendirdi. PSL, Thomas Jackson'ın halka açık alanlardaki anıtlarının kaldırılması talebiyle düzenlenen protestolara desteğini iletti.

Dış Haberler

ABD'deki Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi'nin (PSL), Batı Virgina örgütü, aşırı sağcılar tarafından düzenlenen eylemleri ve Thomas Jackson'ın halka açık alanlardaki anıtlarının kaldırılması talebiyle düzenlenen protestolara destek veren bir açıklama yayımladı.

Thomas Jackson (Stonewall) ve diğer konfederasyon sempatizanlarına ait heykellerin ABD için ''beyaz üstünlüğü belasını hatırlattığını'' söyleyen PSL, Charlottesville'deki aşırı sağcı eylemlerini ''beyaz olmayan halklara yönelik devlet baskısının bir parçası'' olarak nitelendirdi.

PSL, tüm özgürlükçülerin faşist unsurlara ve diğer beyaz üstünlükçü müttefiklerine karşı bir arada durmasının ahlaki görevi olduğunu açıkladı.

Açıklamada, ''ABD'nin beyaz üstünlükçü temelleriyle gerçekten yüzleşmek için, onun gerçek tarihini kabul etmeli ve düzeltmek için çalışmalıyız'' ifadeleri yer alırken, ''ABD tarihi boyunca ezilen topluluklara uygulanan yanlışların iyileştirilmesi için herhangi bir kısayol yoktur'' denildi.

PSL, Charleston'daki Thomas Jackson heykelinin yıkılarak yerine, 16 Ekim 1859'da cephaneliğin ele geçirilmesi bir isyan başlatan ve sonrasında idam edilen John Brown'un anıtının dikilmesini talep etti.

Bunun yanı sıra PSL, 16 Ekim'in John Brown'ı anmak için resmi tatil ilan edilmesini istedi.