Polonya’da Sovyet askerlerinin mezarlarına saldırı

Polonya’da Sovyet askerlerinin mezarlarına zarar verenler hakkında soruşturma başlatılırken, Rusya’dan yapılan açıklamada bu saldırılara Varşova’nın tarihi çarpıtmasının yol açtığı belirtildi.

Dış Haberler

Polonya’da Jelenia Gora kentindeki Sovyet askerlerinin mezarlarına zarar verildiğinin belirlenmesi üzerine soruşturma başlatıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, 8 Ekim’de düzenlenen saldırıda zarar gören 21 mezar taşının onarıldığı ve Polonya polisi tarafından konuyla ilgili soruşturma açıldığı bilgisi edindikleri belirtildi.

Soruşturma açılmasının asıl sorunu çözmediğine dikkat çekilen açıklamada, Polonya’nın Sovyet askerlerinin mezarlarının korunmasıyla ilgili yükümlülüğünü yerine getirmediği ifade edildi.

Açıklamada 8 Ekim’de yaşanan olayın bölgedeki holiganlar tarafından yapılmış çirkin bir münferit hareketten ibaret olmadığı vurgulanarak, tersine bu olayın Varşova’nın "tarihin çarpıtılmasını kışkırtan tutumunun utanç verici bir sonucu" olduğu dile getirildi.

Açıklamada, Varşova’nın bu tür eylemlere girişenleri cezasız bırakarak teşvik ettiği belirtilerek, saldırganların bir an önce yakalanarak yargılanması gerektiği ifade edildi.