Polis, Filistinli çocuğu silah dipçiği ile darp etti

Filistin Ramallah'ta polis kuvvetlerine taş attıkları iddiasıyla bir grup gence saldıran polis, aralarından 15 yaşındaki Abdülhamid Najareh'i silah dipçiğiyle darp edip gözaltına aldı.

26 Nisan günü Ramallah'ta, yerel polise taş attıkları iddiasıyla bir grup gence saldıran polis kuvvetleri, gençlerin arasından yakaladıkları 15 yaşındaki Abdülhamid Najareh ve ağabeyini darp ederek gözaltına aldı.

Najareh'in babası ise çocuklarının kesinlikle böyle bir eylem içerisinde olmadıklarını, polisin keyfi olarak saldırıda bulunduğunu belirtti. 

Filistin'de çocuklara yönelik polis ve asker şiddeti, insan hakları mücadelesinin önemli bir konusuyken bu tarz vakalar her gün yaşanmaya devam ediyor. Ramallah'taki polis kuvvetlerinin sicili ise özel olarak kabarık.

Batı Şeria ve Ramallah bölgesinde polis yaş ayırt etmeksizin son derece sert şekilde müdahalede bulunuyor. 2000 yılından bugüne, yaklaşık 10 bin çocuk İsrail hapishanelerinde tutsak edildi, Şubat ayı itibariyle ise hapishanede bulunan Filistinli çocuk sayısı 163 olarak belirtiliyor.