Polis 12 yaşında çocuğu oyuncak silah taşıdığı için vurdu

ABD'de polis, 12 yaşındaki bir çocuğun elindeki oyuncak silahı gerçek silah zannetti, çocuğu vurarak öldürdü.

BBC Türkçe'nin haberine göre ABD'nin Cleveland şehrinde oyun parkındaki 12 yaşında bir çocuk, sonradan gerçek olmadığı anlaşılan bir silah taşıdığı için polis tarafından vurularak öldürüldü.

Polis yaptığı açıklamada, çocuğa "Eller yukarı" çağrısı yapıldığını, çağrıya uymadığı için iki kez ateş edilerek vurulduğunu söyledi.

Çocuğu ihbar eden kişinin ifadesinde, oyun parkında çocuğun beline bir silah sokup çıkardığı, ancak silahın gerçek olup olmadığının bilmediği belirtilmişti.

Kentin emniyet müdür yardımcısı Ed Tomba ise, çocuğun belindeki silahı çekmesi üzerine vurulduğunu öne sürdü. Tomba çocuğun olay yerine giden iki polisi tehdit etmediğini, üzerlerine silahı doğrultmadığını söyledi.

Cumartesi akşamüstü vurularak yaralanan çocuk hastaneye kaldırıldı ve Pazar sabahı hayatını kaybetti. Adlı tıp yetkilileri ölen çocuğun adının Tamir Rice olduğunu açıkladı.

Emniyet, silahın 'airsoft' olarak da adlandırılan ve simülasyon oyunlarında kullanılan yarı otomatik bir tüfeğin taklidi olduğunu, turuncu renkli olan ve silahın gerçek olmadığını gösteren emniyet bandının ise çıkarılmış olduğunu söyledi.

Cleveland Emniyet Müdürü Jeff Follmer, olay yerindeki iki polisin ihbardaki "Silahın gerçek olup olmadığını bilmiyorum" ifadesinden haberdar olmadığını belirtti.

Hakkında soruşturma başlatılan polisler görevden uzaklaştırıldı.