Piyanist Lisitsa'ya Hollanda Kraliyet Havayolları'ndan veto

Ukrayna doğumlu piyanist Valentina Lisitsa, MH17'ye ilişkin paylaştığı Twitter mesajı nedeniyle Hollanda Kraliyet Havayolları'nın müzik listesinden çıkarıldı.

Toronto Senfoni Orkestrası'nın 'Kiev karşıtlığı'nı sebep göstererek  nisan ayındaki konserini iptal ettiği Ukraynalı piyanist Valentina Lisitsa, bu kez de MH17 sefer sayılı uçağın Ukrayna'da düşürülmesine 'anlayışla yaklaştığı' gerekçesi ile Hollanda Kraliyet Havayolları KLM'nin müzik listesinden çıkarıldı.

Sputnik'e değerlendirme yapan Lisitsa, adı belirtilmeyen bir Twitter kullanıcısının şikayeti üzerine şarkılarının KLM'nin müzik listesinden çıkarılmasına 'anlam veremediğini' söyledi.

Lisitsa, MH17'nin, çoğunluğu Hollanda vatandaşı olan 283 yolcusuyla Ukrayna'nın doğusunda düşürülmesi ardından Twitter'da; ''Malezya havayolları uçağından gelen haberler beni aşırı üzdü. Bahaneler üzerinden savaşı tırmandırma çabaları da midemi bulandırıyor.'' yorumunu paylaşmıştı.

ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYOR

Hollanda basınında yazdığı mesajın ve KLM'nin kararının paylaşılmasının ardından ölüm tehditleri aldığını söyleyen Lisitsa, 'şikayetçisinin' kimliğinin bildirilmemesini de havayolunun kararını şüphe altına soktuğunu ifade belirtti. Lisitsa, yaşadıkları nedeniyle KLM'yi dava edebileceğini de ekledi.