Peşmerge: Uluslararası koalisyon IŞİD'e istihbarat sızdırdı

Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Peşmerge Bakanlığı, Ninova'da Irak kuvvetleri ve Peşmerge hareket planları hakkında istihbarat bilgilerinin sızdırıldığını açıkladı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Irak-Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı uluslararası koalisyonun IŞİD'e istihbarat sızdırdığını ileri sürdü.

İntizar'ın 21yyte.org'dan aktardığına göre, Peşmerge resmi sözcüsü Helgurt Hikmet, IŞİD'e bilgi sızdırılması operasyonunun birkaç ay önce açığa çıkarıldığını, ancak tam olarak gerçekliğinden emin olamadıklarını, Ninova ve Başika vadisinde Uluslararası Koalisyon askerlerinin ön noktaların denetlenmesi bahanesiyle hareketlerinin gözetlenmesinden sonra, IŞİD liderleriyle bir araya geldiklerini, Peşmerge ve Irak kuvvetlerinin hareketi hakkında tam bilgiler verdiklerinin anlaşıldığını, bunun üzerine askerlerinin Uluslararası Koalisyon kuvvetlerinden bir askeri öldürdüğünü ve diğer üçünü yaraladığını belirtti.

Peşmergenin, Başika'da IŞİD komutanlarıyla toplantı yaptıkları sanılan ve IŞİD'in ön hatlarından döndükten sonra Uluslararası Koalisyon kuvvetlerinden bir askeri öldürdüğünü ve üç askeri yaraladığını sözlerine ekledi.

Uluslararası Koalisyon bugün Başika'da sektörleri denetlemeleri sırasında askerlerinden birisinin hata sonucu öldüğünü ve üç askerinin yaralandığını açıkladı.