Pegida'nın 'beyaz değil' diye tepki gösterdiği çocuklar Almanya milli takımı çıktı

Pegida'nın beyaz olmadığı için tepki gösterdiği Kinder çikolataya konan çocuk fotoğraflarının, Almanya milli futbol takımının çocukluklarına ait olduğu ortaya çıktı.

Dış Haberler

The Guardian'ın haberine göre ırkçı Pegida Kinder çikolatalarının üzerindeki sarışın renkli gözlü çocuğun yerine "Afrikalı ve Ortadoğulu" görünümlü çocukların konmasına tepki gösterdi. Pegida'nın tavrına tepki gösteren insanlar, Kinder sürprizin yaklaşan tturnuva sebebiyle Kinder'in Almanya milli takımında oynayanların çocukluk fotoğraflarını kullandığını belirtti.

Pegida tarafından başlangıçta yapılan paylaşımda "bunlar hiçbir şeyle yetinmiyorlar. Bunları gerçekten satın alıyor musunuz, bu bir şaka mı?" diyerek, yeni Kinderlerin "sahte olması gerektiğini" öne sürmüştü.

Başka bir yorumda da "Her türlü pisliği normal olarak kabul ettirmeye çalışıyorlar, zavallı Almanya" denmişti.

Kinder'i boykota çağıran Pegida taraftarları, olayın aslının ortaya çıkmasından sonra da desteklerini sürdürdü. Bir Pegida taraftarı "milli takımda milli hiçbir şey yok" derken, bir başka Pegida taraftarı da "bunlar gladyatör, bunlar köle, Almanya için değil yalnızca para için oynuyorlar" dedi.

Kinder'in kullandığı fotoğraflar arasında İlkay Gündoğan da bulunuyor.