Pasifikteki çöp adanın bayrağı, pasaportu, parası hazır: Talep ada ülke olsun!

Pasifik Okyanusu'nda büyümekte olan çöp adasına tepki olarak, adanın "ülke" olarak sayılması için çalışma yapılıyor.

Kuzey Pasifik Okyanusu’nda gün geçtikçe büyüyen çöp adasına karşı aktivistler harekete geçti.  Soruna dikkat çekmek isteyen Plastic Oceans Foundation, LadBible adlı haber ve eğlence sitesi ile beraber şimdi bu çöpten adanın bir ülke olarak tanınmasını talep ediyor.

Boyutları Fransa’nın yüz ölçümünü aşan Pasifik Okyanusu’ndaki çöpten adaya dikkat çekmek için kampanya hazırlayan aktivistler adanın ülke olmasını talep ediyor. 

Yeşilist’ten Görkem Gömeç’in hazırladığı habere göre 'Çöp Adaları', bir ülke olmak için gerekli adımları attı. Ülkenin bayrağı, pasaportu, Debris (moloz) adlı para birimi ve pulları hazır.  

100 binden fazla gönüllü ise vatandaş olma talebi için formalarını doldurdu.  Plastic Oceans Foundation, geçtiğimiz günlerde de Birleşmiş Milletlere dünyanın 196. ülkesi olmak için başvurusunu yaptı. 

ÇÖP ADALAR ÇOĞALIYOR

Eğer hiç bir şey yapılmazsa, 2050 yılında ise okyanuslardaki plastiğin ağırlığının balıkların ağırlığını geçmesi bekleniyor. Kuzey Pasifik Okyanusu’nda bulunan Çöp Adalarına bir kardeş ülke de Güney Pasifik Okyanusu’nda büyüyor.

Uzmanlar geçtiğimiz günlerde Büyük Pasifik Çöp Girdabı’nın bir benzerinin bu bölgede de oluşmaya başladığını belirtiyor.

LadBible, bu projenin aptalca olduğunu düşünenlere, okyanusta Fransa kadar bir ülkenin sadece çöpten oluştuğunu ve bunu bir daha akıllarında canlandırmalarını öneriyor.