Paris'te silahlı saldırı!

Fransa'nın başkenti Paris'in Champs Elysees Caddesi'nde bir polisin hayatını kaybettiği, bir polisin yaralandığı bir saldırı gerçekleştiği bildirildi.

Fransa'nın başkenti Paris'in Champs Elysees Caddesi'nde bir polisi hayatını kaybettiği, bir polisin yaralandığı saldırı gerçekleştiği bildirildi.

Saldırının uzun namlulu silahlarla gerçekleştirildiği öğrenildi. Saldırganın öldürüldüğü kaydedildi. 

Polis halka "Şanzelize Bulvarından uzak durun" çağrısında bulunuyor, cadde trafiğe kapatıldı. 

TERÖR SALDIRISI MI?

Olayın terör saldırısı olup olmadığı henüz belirlenmiş değil. Ancak Paris Polisi 'büyük ihtimalle terör saldırısı' olduğunu şimdiden belirtti. 

Bu arada Fransız İçişleri Bakanı Pierre-Henry Brandet BFMTV'ye saldırganın polislere arabayla yaklaşıp otomatik silahını polis aracına yönelttiğini açıkladı. Bradet, saldırganın vurulduğu ve 'etkisiz hale getirildiği' bilgisini aktardı. 

DİĞER SALDIRGAN NEREDE?

Polis, Kanadalı CBC kanalıyla saldırının 2 kişi tarafından gerçekleştirildiği bilgisini paylaştı. Diğer saldırganla ilgi henüz bir bilgi paylaşılmadı.

BAŞKANLIK SARAYINDA OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

BFMTV muhabiri ise bölgeye güvenlik ve sağlık ekiplerinin sevk edildiğini bildirirken cadde üstünde helikopterlerin uçtuğunu da belirtti. Metronun da şimdilik kullanıma kapatıldığı bilgisini aktardı. 

An itibariyle Başbakan Bernard Cazeneuve'ün Cumhurbaşkanı François Hollande ile Elysee Sarayı'nda olağanüstü toplantı için buluştukları biliniyor.

Olay yeri yakınlarında olan bir görgü tanığı BFM'e önce silah sesi duyduğunu sonra yerde bir beden gördüğünü sonra da bölgenin boşaltığını ifade etti.

FRANSA PAZAR GÜNÜ SANDIK BAŞINDA

Olay, Fransız vatandaşların sandığa gitmesine ramak kala gerçekleşti. Pazar günü Avrupa Birliği'nin en güçlü uluslarından Fransa cumhurbaşkanını seçme hakkından yararlanacak. 

Radikal İslam konusu seçim sezonu boyunca bu ülkede çokça tartışılmıştı.

Bu arada ABD Başkanı Donald Trump İtalya Başbakanı Pauolo Gentiloni ile ortak düzenledikleri bir basın toplantısında olaya anında bir yorum yaptı. Trump, olanların "çok çok korkunç olduğu" ve "hiç bitmediği" düşüncelerini dile getirirken, Champs-Elysees saldırısı için "terör saldırısına benziyor" yorumunu da ifadelerine ekledi.