Paranın mabedine protesto

Avrupa Merkez Bankası, Almanya'da protesto edilecek.

Dış Haberler

Avrupa Merkez Bankası (EZB)'nın yapımı yeni tamamlanan 185 metre yüksekliğindeki çift kuleli binasının açılış partisini  protesto etmek için binlerce insan Frankfurt'a gelmeye başladı. 1.3 milyar avroya malolduğu bildirilen bina, Avrupa'nın 39  farklı kentinden gelen binlerce insan tarafından protesto edilecek. Aralarında Paris, Amsterdam, Viyana, Stokholm, Bologna, Roma gibi kentlerin de bulunduğu pekçok yerden otobüslerin Franfurt'a doğru hareket ettiği bildirildi.

90'dan fazla örgüt ve inisiyatifin bir araya gelerek örgütlediği ''Blockupy Birliği''nin kentte asayiş sorunu yaratacağı gerekçesiyle polis Frankfurt'ta adeta olağanüstü hal ilan edecek önlemlere başladı. Kente giren bütün yollar tutulurken, Avrupa Merkez Bankası'nın olduğu bina ve çevresi yoğun güvenlik önlemleri altında tamamen trafiğe kapatılmış durumda.

Anaakım medyanın ''kaos çıkartacaklar'' propagandası karşısında sessiz kalmayacaklarını dile getiren Sol Parti milletvekili Ulrich Wilken, ''Biz Blockupy Birliği olarak kesinlikle şiddet eylemleri peşinde değiliz. Amacımız, olabildiğince çeşitli, barışçıl ve ses getiren bir protesto örgütlemektir'' dedi. 

Saat 17'de başlayacak olan protesto mitingine en az 10 bin insanın katılacağı tahmin ediliyor.