Paralı asker şirketi Blackwater'ın kurucusundan sığınmacılara 'çözüm'

Blackwater kurucusu Erik Prince, sığınmacıların "Avrupa Birliği'nin varlığına tehdit" olduğunu öne sürerek, "çözüm" önerdi.

Dış Haberler

Paralı asker şirketi Blackwater'ın kurucusu Erik Prince, Avrupa'nın sığınmacıların tehdidi altında olduğunu öne sürerek, sığınmacıların "Avrupa Birliği'nin varlığını tehdit ettiğini" savundu.

Libya'ya istikrar getirecek ve krizi azaltacak bir "çözümü" olduğunu söyleyen Prince, bu çözümün "askeri ve sivil işlerde yıllardır sahip olduğu deneyime dayalı" olduğunu iddia etti.

Sivilleri katletmesiyle bilinen Blackwater'ın kurucusu, sığınmacı sorununun çözümü için "kamu-özel sektör işbirliği" gerektiğini söyleyerek, Libya'ya yeni bir duvar örülmesi gerektiğini, ayrıca "güvenlik personeli" için üs olacak kamplar inşa edilmesine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Prince tarafından yapılan öneriye göre, bütün "güvenlik personeli" silahlandırılacak ve havadan gözetimle "arama kurtarma" faaliyetlerine katılacak. Bölgede silahlandırılmış "hızlı cevap güçleri" bulundurulacak.

Blackwater kurucusunun önerisine göre, özelleştirilmiş silahlı güçler, sığınmacı sorununu "çözmek" için ülkeler arasında serbest dolaşıma sahip olacak.

Böylece özel silahlı kuvvetlerle sığınmacı akışının önüne geçirilerek AB "kurtarılacak".