Papa: Vatikan'da kafeste gibi hissediyorum

Papa Francesco, "Burada Vatikan'da tabii biraz kafeste gibi hissediyorum, ama ruhsal açıdan değil. Kendimi özgür hissediyorum. Hiçbir şey beni korkutmuyor" dedi.

Fransız sosyolog Dominique Wolton'ın Papa ile yaptığı söyleşilerden oluşan ve gelecek hafta yayımlanacak olan "Politique et société" (Siyaset ve Toplum) isimli kitaptan bazı bölümler Fransız ve İtalyan basını tarafından yayımlandı.

İtalyan basınında yayımlanan alıntılara göre Papa Francesco, kadınların hayatındaki rolünden söz ederken, 42 yaşında bir Yahudi kadın psikanaliste gittiğini anlattı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Papa şunları söyledi:

"Tanıdığım kadınlar, tavsiyeye ihtiyacım olduğunda bana çok yardımcı oldular. Yahudi bir kadın psikanalistin danışmanlığına başvurmuştum. Bazı şeyleri netleştirmek için 6 ay boyunca haftada bir kez evine gidiyordum... İyi bir insandı. 42 yaşımdayken, 6 ay boyunca bana çok yardımı dokundu."

Papa Francesco, şu anki hayatıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de, "Burada Vatikan'da tabii biraz kafeste gibi hissediyorum, ama ruhsal açıdan değil. Kendimi özgür hissediyorum. Hiçbir şey beni korkutmuyor" dedi.