Papa Françis: 'Akdeniz'in toplu mezar olması kabul edilemez'

Avrupa Parlementosu Başkanı Martin Schulz'un daveti üzerine Strazburg'a giden Papa Françis, Avrupa'nın kurucu ideallerinde belirsizleşme yaşandığını söyledi. Avrupa Birliği ülkeleri arasında ortak işbirliği olmamasını eleştiren Papa, ''Akdeniz'in toplu mezar olması kabul edilemez'' dedi.

Dış Haberler

Avrupa'nın kurucu değerleri olduğunu iddia ettiği yoksullar ile dayanışma ve insan onurunu koruma konusunda Avrupa ülkelerinin ciddi sorunları olduğunu yineleyen Papa, ''Yalnızca sonuçlarla uğraşmak yerine, soruna kaynaklık eden unsurların tespit edilip kavranmasının zorunlu olduğu''nu söyledi.

Boğularak ölen binlerce sığınmacı için harekete geçirilmesi için çağrıda bulunan Papa, "Akdeniz'in büyük bir mezarlığa dönmesine izin veremeyiz" şeklinde konuştu.

Yalnızlığı ''yaygınlaşan bir hastalık'' olarak niteleyen Papa,  yarın kaygısı taşıyan gençler, yaşlılar, yoksullar ve göçmenler için hayatın yalnızlık demek olduğu bir Avrupa'nın kendi öz değerlerinden uzaklaşmak anlamına geldiğini söyleyerek, Avrupa'nın bugün için ''yorgun'' ve ''bürokratik'' olduğunu ileri sürdü.

26 YIL SONRA İKİNCİ PAPA

Avrupa Parlementosu girişinde AP Başkanı Martin Schulz tarafından karşılanan Papa Françis, iki bayraklı ve iki milli marşlı karşılandı. 26 yıl önce Papa II. Jean Paul'un ziyeretinden bugüne dek ikinci ziyaretin şimdi yapıldığını söyleyen Martin Schulz, ''Bu ziyaret bizim için dönüm noktasıdır'' ifadesinde bulundu.

Çarşamba günü 47 üye ülkeli Avrupa Konseyi'ni ziyaret edecek olan Papa Françis, burada konsey başkanı Thorbjörn Jagland ile buluşacak.