Ortadoğu'nun ilk Yuan takas odası Katar'da açıldı

Katar, Ortadoğu'daki ilk Yuan takas odasını açtı. Takas odasının Körfez ülkeleri ile Çin arasındaki ticareti geliştireceği düşünülüyor.

Dış Haberler

Çin Halk Cumhuriyeti, dış ticaretini kendi para birimi Yuan ile yapmak istemesine rağmen Ortadoğu'da Yuan ile çalışan bir takas odası bulunmuyordu. Çin ile ticareti geliştirmek isteyen Katar, Ortadoğu'nun ilk Yuan kullanan takas odasını açtı. Bu adımın Körfez ülkeleri ile Çin arasındaki ticareti geliştireceği düşünülüyor.

Katar merkez bankası yöneticisi Şeyh Abdullah bin Suud el-Sani açılış töreninde Doha'da açılan merkezin Katar'ın Çin ile bölgesel ticaretini "tam potansiyeline" ulaştıracağını söylerken, Çin ile finansal işbirliğinin Katar'ın bölgenin finansal merkezi olmasını da sağlayacağını belirtti.

Takas odaları, birbirini tanımayan taraflar arasında ticareti kolaylaştırarak ödeme masraflarını ve finansal işlemlerin süresini düşürüyor. Bankacılar Çin'in bölgedeki faaliyetinin artması ile birlikte bu merkezin de giderek daha büyük önem kazanabileceğini düşünüyor.