Ordu Haseke'de ilerliyor, Zabadani özgürleştirilmek üzere

Suriye ordusu Haseke'nin Neşve Mahallesi'nin doğu bölgesini kontrol altına aldı. Şam'ın doğusunda çetelerin saldırısı boşa düşürülürken, Zabadani Nusra Cephesi'nden kurtarılmak üzere.

Dış Haberler

Suriye ordusu ve yerel milisler, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Haseke-Neşve'deki mevzilerini bombalamayı sürdürüyor.

Deyrezzor'dan takviye güç olarak gelen General İssam Zahreddin komutasındaki birlikler, dün sabah saatlerinde IŞİD kontrolündeki Neşve'ye yönelik bir saldırı başlattı.

Saldırı sonucunda IŞİD geri çekilmeye başlarken, mahallenin doğu bölgesi tamamen ordu kontrolüne geçti.

Ordu, Liliye'de de IŞİD'le sert çatışmalara girdi. Çatışmalarda 40 IŞİD'li öldürüldü.

IŞİD SIZMALARI ENGELLENDİ
El Ahdat Gençlik Merkezi'ne sızmaya çalışan IŞİD'liler, ordu direnişi ile karşılaştı. IŞİD, mevzilere sızmayı başaramadı. 

Öte yandan, kentteki askeri kaynaklar, bazı IŞİD'lilerin Suriye askeri üniformasını giyerek cephe gerisine sızmaya çalıştığını öne sürüyorlar.

Suriye ordusunun Haseke Okulu'nu YPG'ye bıraktığı, IŞİD'in bölgeye saldırdığı ancak YPG'nin saldırıyı püskürttüğü belirtiliyor.

COBAR SALDIRISI PÜSKÜRTÜLDÜ
Şam'ın doğusundaki Cobar ise, Suudi Arabistan destekli İslam Ordusu ve Feylak el-Rahman çetelerinin saldırısına uğradı.

Ordunun 105'inci Tugayı, Cumhuriyet Muhafızları'nın da yardımıyla saldırıyı püskürttü.

Saldırıda 11 asker hayatını kaybederken, çetelerin kaybı 35. Çatışmalarda Feylak el-Rahman'ın saha komutanı da öldürüldü.

ZABADANİ'YE ATEŞ YAĞIYOR
Lübnan sınırındaki Zabadani'de ise ordu ve Hizbullah birliklerinin hızlı ilerleyişi sürüyor.

Ordunun Zabadani'ye yönelik harekâtının, 2013 yılında yine Lübnan sınırında olan ve yine Şam için çok kritik olan Kuseyr savaşından bile daha yoğun bombardıman içerdiği belirtiliyor.

Kalat el-Tal Tepesi'ni ele geçiren ordu ve Hizbullah birlikleri, artık kasabayı tepeden görebilir duruma geldi. Birlikler ayrıca Zabadani'nin batısından giriş yapmayı başardılar.

Müttefik güçler, kasabadaki El Cemiyat mahallesini ele geçirirken, Sultane'de de ilerleme kaydetti.

Öte yandan ordu ve yerel milisler, Hama ile İdlib arasında yer alan Gab Düzlükleri'nde de ilerliyor. Ordu ve milisler, Gab'ın batı yönünde çeteleri geriletti.