Obama: Suriye'de Esad'ın geleceği olmadığına inanıyoruz

ABD Başkanı Barack Obama, G20 zirvesinde yaptığı konuşmasında Suriye'de Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın geleceği olmadığına inandıklarını söyledi.

Dış Haberler

G20 zirvesinde konuşma yapan ABD Başkanı Barack Obama, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın Suriye'de geleceği olmadığına inandığını söyledi. "Geçiş dönemi" için plan yaptıklarını söyleyen Obama, yeni bir anayasa, seçim ve ateşkes istediklerini öne sürdü.

Daha önce de bu konuda ümitler olduğunu ancak bunların başarıya ulaşamadığını bildiren Obama, IŞİD'i yok etmek istediklerini iddia etti. Fransa'daki saldırıları da kınayan Obama, Suriye'deki "muhalif" güçleri desteklediklerini de söyledi.

Türkiye'nin uçuşa yasak bölge planıyla ilgili de konuşan Obama, uçuşa yasak bölgenin verimli olmayacağını, tersine zararlı olabileceğini çünkü IŞİD'in uçağa sahip olmadığını belirtti.

Obama, ABD ordusunun Musul, Rakka ve Ramadi'ye girebileceğini ancak geçmiş deneyimlerin bunun olumsuz sonuca sebep olduğunu gösterdiğini söyledi.

İran ve Rusya'yı "geçiş hükümeti"ne ikna etmeye çalıştıklarını da belirten Obama, IŞİD'in bu ülkeler için de tehdit oluşturduğunu "anladıklarını" öne sürdü.