NYT'nin 'anonim' yazarı: PR çalışması mı?

New York Times'ta yayımlanan, Trump yönetimi içinde yer aldığını belirten 'anonim' bir kişinin ABD Başkanı Donald Trump'ı eleştiren yazısı, ABD basınında değişik yorumlara yol açtı. Washington Post'ta yer alan bir makale, yazıyı 'halkla ilişkiler çalışması' olarak nitelerken, The Atlantic'te yayımlanan bir yazıda böyle bir harekette bulunan bir kişinin…

Dış Haberler

Trump yönetiminin içinde yer aldığını iddia eden anonim bir kişinin New York Times'ın serbest kürsüsünde yer alan ve ABD Başkanı Donald Trump'ı sert bir şekilde eleştiren yazısı ABD basınında tartışmalara neden oldu. Washington Post ve The Atlantic'te yer alan makalelerde yönetimin içinden gelen bu tür tepkiler, “tribünlere oynama” ve “halkla ilişkiler çalışması” olarak nitelendi.

WASHINGTON POST: TAMAMEN PR

Washington Post'ta yer alan Erik Wemple imzalı makalede, New York Times yazısının eski haberlerin "anonim kişi" etiketiyle yeniden sunulduğunu ve tamamen işlevsiz bir habercilik örneği olduğu savunuluyor.Anonim yazarın sunduğu bilgilerde birçok belirsizliğin bulunduğunu belirten Wemple, gazetenin daha açık bir sunuş göstermesi gerektiğini vurguluyor. New York Times'ın daha önce “aptal” ve “kaprisli” başkanların savunuculuğunu yaptığını ifade eden Wemple, gazetenin şu anda “değerli vatansever” görünümüyle halkla ilişkiler (PR) faaliyeti yürüttüğüne işaret ediyor.

THE ATLANTIC: TUTARLI OLUN TRUMP'I İNDİRİN

David Frum, The Atlantic'te yayımlanan makalesinde ise ABD Başkanı'nın kendi atadığı isimlerin kendisine yaptığı ithamların anayasal kriz niteliği taşıdığını, bu tür çıkış yapan kadroların tutarlı olmaları ve anayasa üzerine ettikleri yemin adına başkanı makamından indirmeleri gerektiğini belirtiyor.

Anonim yazarın “kendini gerçek bir kahraman” olarak sunduğunu belirten Frum, yazarın hükümet içerisindeki krizi tetikleyerek ABD'yi aksine daha tehlikeli bir konuma ittiğini savunuyor.

Trump'ın bu tür bir ortamda daha acımasız, anayasa tanımayan ve tehlikeli bir kişiye dönüşebileceği belirtiliyor. Gelecek günlerde görevinden kovulmayan ve istifa etmeyen kişilerin başkana sadık olduğunu kanıtlamak için daha fazla çalışmaları gerekeceği vurgulanıyor.

Frum, anonim bir şekilde Trump'ı eleştiren yönetim kadrolarını gerçekten etki yaratmak adına isimlerini açıklamaya ve istifa etmeye çağırıyor.