NSA’den çocuklara öğütler

Dünya çapında milyonlarca telefonu dinlediği, milyonlarca e-postayı takip ettiği açığa çıkan ABD istihbarat kurumu çocuklara el attı.

Dış Haberler

Dünya halen Edward Snowden’ın sızdırdığı NSA belgelerini tartışırken, ABD istihbaratının temsilcisi “halkla ilişkiler” çalışmalarını artırarak sürdürüyor. NSA, son olarak çocuklara el atarak çizgi filmler, boyama kitapları ve karikatürlerden oluşan bir paket hazırladı. Kurum, www.nsa.go/kids adresinden çocuklara yönelik propagandayı sürdürüyor.

Aslında animasyon stüdyoları ve Hollywood’un ABD’li çocuklara yönelik Amerikan güvenlik devletinin “ilkelerini” propaganda etmesi yeni bir durum değil. Ancak dünya çapında milyonlarca telefonu kayıt altına aldığı, milyonlarca e-posta adresini izlediği açığa çıkmış bir teşkilatın çocuklara verdiği tavsiyeler yine de okuyanları hayrete düşürecek nitelikte.

 

ÇOCUKLARA ÖĞÜTLER

NSA’nın çocuklar için hazırladığı sayfada Sibergüvenlik hakkında çocuklara “bilgi” veriliyor. Dünya çapında internet güvenliğini tehdit eden kurumun yarattığı “Cyndi” adlı karakterin çocuklara verdiği öğütlerden biri şu:

“Şifrelerinizi gizli tutun, onları birileriyle paylaşacak olursanız, o kişilerin şifrelerinizi kaç kişiye söyleyeceğini kim bilebilir!”

Cy isimli karakterin çocuklara tavsiyesi ise şu şekilde:

“İnternet çok açık bir alan ki bu da onu muhteşem kılan özelliklerden bir tanesi; ama internette sizin çıkarlarınızı düşünmeyen insanlar da var. Özel bilgilerinizi, özellikle de sosyal medyada paylaşmadan önce durup düşünün!”

Çocuklar siteye girdiklerinde, Amerikan Kartalı Sam’le “şifre kırma” oyunu oynayabiliyor.