NSA belgesi: Fransa ekonomisi 'dar boğazda'ymış

Wikileaks, NSA'e ait yeni belgeler yayımladı. Belgelerde 2012'de Fransa Maliye Bakanı olan Pierre Moscovici'nin ülkenin ekonomisinden büyük endişe duyduğu görülüyor.

Dış Haberler

Wikileaks, NSA'e ait 2012 yılından yeni belgeler yayımladı. Belgelerde dönemin Fransa Maliye Bakanı Pierre Moscovici'nin ekonomiden büyük endişe duyduğu görülürken, Moscovici'nin ekonominin "dar boğazda" olduğunu söylediği bildiriliyor.

Moscovci, ekonominin "kimsenin hayal edilemeyeceği kadar kötü" olduğunu söylerken, "önümüzdeki iki sene şiddetli önlemler" almalıyız diyor. Ancak, Avrupa Merkez Bankası'nın 2012'deki müdahalesi sonucu bu önlemler alınmıyor.

Moscovici 2013 bütçesinin de "iyi haber" vermeyeceğini belirtirken, hükümetin en azından 33 milyar avroya daha ihtiyaç duyacağını söylüyor. Moscovici'ye göre 2014 yılı da iyi bir yıl olmuyor.

Tahminlerin doğru çıktığı ve Fransa'da ekonominin kötüye gittiği, işsizliğin tırmandığı görülürken, muhalefetin giderek daha Avrupa Birliği ve avro karşıtı söylemler kullandığı görülüyor.