Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

The North Face'in kurucusu donarak öldü

The North Face'in kurucusu Tompkins, Şili'de rafting yaptığı sırada göle düşüp donarak yaşamını yitirdi.

Yayın Tarihi: 09.12.2015 , 13:01 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 04:56

Dünyaca bilinen outdoor markası The North Face'in kurucusu olan Douglas Tompkins, Şili'nin güneyindeki General Carrerra Gölü'nde rafting yaptığı sırada botun alabora olması nedeniyle hipotermiye girip hayatını kaybetti. 

NTV'nin haberine göre, yetkililer 6 turistin bulunduğu düşünülen botun alabora olmasının sebebinin kuvvetli rüzgar olduğunu belirtirken, Tompkins'in ekibinin fırtınalı havada rafting yapacaklarını yetkililere bildirmediğinin altını çizdi. 

Tompkins'in sıcaklığı 4 derece olan gölde bir süre kaldığını belirten bölge savcısı Pedro Salgado, alabora olan bottaki 3 kişinin bölgede devriye görevi yapan bir bot tarafından, Tompkins'in aralarında olduğu diğer üç kişinin ise helikopter ile kurtarıldığını belirtti. Ancak hastaneye kaldırılan Tompkins'in müdahalelere rağmen kurtarılamadığı kaydedildi.

 

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.