Nijerya'da doktorlar süresiz grev kararı aldı

Nijerya'da doktorlar, maaşların zamanında ödenmemesi ve kötü çalışma koşulları nedeniyle süresiz grev kararı aldı.

Dış Haberler

Nijerya Yerleşik Doktorlar Birliği'nden (NARD) yapılan açıklamada, ülke genelinde 'süresiz grev' başlatıldığı duyuruldu.

Federal hükümet, NARD'nin Federal Sağlık Bakanlığı'yla 6 maddelik Toplu Pazarlık Anlaşması'na (CBA) ulaşmasına rağmen ülke çapında bir grev başlatmasının 'hayal kırıklığı yarattığını' açıkladı.

Çalışma ve İstihdam Bakanlığı Basın Bürosu Başkan Yardımcısı Samuel Olowookere, grev kararına ilişkin bir dizi açıklamalarda bulundu.

Premium Times'tan Ayodamola Owoseye'nin haberine göre Olowookere, ''Bu talihsiz gelişme karşısında, Çalışma ve İstihdam Bakanı Chris Ngige, 2004 tarihli Ticaret Uyuşmazlığı Yasası tarafından kendisine verilen yetkileri kullanırken, NARD'ın sürmekte olan grevinden endişe duymaktadır'' dedi.

Yarın NARD ve hükümet arasında bir toplantı planladıklarını söyleyen Olowookere, ''Bütün paydaşlar bu önemli uzlaşı toplantısına katılmaya davet edilmektedir. Nijeryalıların sağlığı ve refahı Başkan Buhari yönetimi için çok önemli. Bu nedenle, normalleşmenin sağlanması için gerekli her önlem alınacaktır'' şeklinde konuştu.

NARD Başkanı Onyebueze John, dün erken saatlerde derneğin yürütme kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, doktorlardan talepleri karşılanıncaya kadar greve devam etmelerini istedi.

NARD, hükümetten, doktorların kötü çalışma koşullarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi, maaşlarının zamanında ödenmesi ve sağlık sektörüne ayrılan ödeneğin arttırılmasını talep ediyor.