New York’taki beş yıldızlı otel, ‘Trump’ isminden vazgeçti

New York’un en lüks otellerinden biri olan Trump SoHo, ABD basket takımlarının yaptığı boykot nedeniyle yaşadığı zarardan dolayı, otelden ABD Başkanı Donald Trump’ın ismini kaldırmayı planlıyor.

Dış Haberler

Trump ailesine ait Trump Organization emlak şirketi, otelin yaşadığı kayıpları yansıtan raporların akabinde, Trump Soho Hotel’i ile olan anlaşmanın sona ereceğini açıkladı.

Independent'a göre, şirket, bu yılın sonuna kadar ''Trump'' ismini kullanan otel sahipleriyle olan ortaklığını bitirecek bir anlaşma imzaladı.

New York Times, Trump Soho Hotel’de son zamanlarda oda doluluk oranlarının düştüğünü, binanın konut bölümünde yer alan daire satışlarında azalma olduğunu belirtti.

Ancak, yabancı diplomatları cezbeden Washington DC’deki Trump Hotel diğer otellere nazaran bu boykottan etkilenmedi.

Cleveland Cavaliers basketbol takımının yıldızı LeBron James ve takım arkadaşları, 7 Aralık’ta takımının New York Knicks ile oynayacağı maç öncesinde Trump Soho hotelinde kalmayı reddetmişlerdi.

LeBron James ve takım arkadaşı J.R Smith, başkanlık seçiminde Demokrat Parti adayı Hillary Clinton’ı desteklemiş ve kampanyası esnasında seçimlerden iki gün önce Ohio’daki mitingde kürsüye çıkarak Clinton için oy istemişlerdi.

Trump’a karşı muhalif tutumuyla bilinen LeBron, aylar önce yaptığı açıklamada, “Trump döneminde Beyaz Saray’a gitmek artık bir onur değil” şeklinde tepki vermişti.