New York Times'tan 'Kaçak Saray' testi: Erdoğan, Afrikalı liderlerle kıyaslandı

New York Times, Erdoğan'ın "Ak Saray"ını da içeren dikkat çekici bir "başkanlık sarayları" testi hazırladı.

Dış Haberler

ABD gazetesi New York Times'ta (NYT), bugün manidar bir "test" yayımlandı.

NYT, Trump Beyaz Saray'a çıkmak üzereyken, okurlarının dünyanın başka ülkelerindeki 10 Başkanlık sarayını bilip bilmediklerini ölçecek "Başkanlık Sarayları: Küresel Bir Test" başlıklı bir test hazırladı.

Testte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "külliyesi" de yer alıyor.

Sorunun cevap şıklarında, Erdoğan'ın yanı sıra Nijerya ve Zimbabve liderlerinin de adı geçiyor.

NYT'nin hazırladığı Kaçak Saray testi şöyle:

Bu sarayın 1100'den fazla odası var ve inşasının 600 milyon dolardan fazlaya mal olduğuna inanılıyor. 29 Ekim 2014'te ulusal liderin resmi konutu haline geldi. Koruma altındaki bir parkta yasadışı inşa edildiği gerekçesiyle 2015 yılında yüksek mahkeme tarafından boşaltılması emri verildi. Şu anki sakini bu girişimi 'Sıkıyorsa gelip yıksınlar' diye kafa tutarak yanıtladı. Bu saray aşağıdakilerden hangisindedir?

A. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Temmuz ayında bir darbe girişimi atlattığı Ankara, Türkiye'de. Darbe girişiminin ardından Erdoğan on binlerce öğretmen, asker, polis memuru ve gazeteciyi hapse attı. 

B. Başkan Muhammadu Buhari'nin 2015'te seçilirken terörü sonlandıracağı ve ekonomiyi yeniden inşa edeceği vaatlerine rağmen bir dizi krizle cebelleşen Abuja, Nijerya'da. 

C. Yönetimine meydan okuyan birleşik muhalefete Başkan Robert Mugabe'nin geçen yaz TOMA'larla yanıt verdiği Harare, Zimbabve'de. 

Testte Erdoğan şıkkını tercih edince aşağıdaki açıklama çıkıyor: 

Ak Saray olarak da bilinen ve 1937 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından ülkeye bağışlanan Atatürk Orman Çiftliği'nde yer alan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi. Recep Tayyip Erdoğan, Saray'ı yıkmak isteyen yasal girişimlere karşı çıktı.