NATO generali Obama'nın Rusya politikasını sabote etmeye çalışmış

NATo generali Philiğ Breedlove'ın ABD Başkanı Barack Obama'nın Rusya konusundaki politikasını sabote etmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Dış Haberler

Sızan e-postalar, yakın zamana kadar Avrupa'daki NATO güçlerinin komutanı olan NATO generali Philip Breedlove'ın, ABD Başkanı Barack Obama'nın Rusya'ya karşı "yumuşak" tavrından rahatsız olduğu ve askeri gerilimi artırmak için çalıştığını gösterdi.

The Intercept'in haberine göre Obama, Rusya ile gerilimin artmaması için Ukrayna'ya öldürücü silahlar verilmesine karşı çıkarken, ABD Kongresi ile görüşen Breedlove, Obama'nın tersi görüşler bildirerek silahlı yardımdan yana tavır almış.

Breedlove'ın, Obama yönetimini nasıl daha agresif hale getirebileceği konusunda eski ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell ile görüşmeye çalıştığı da ortaya çıkarken, Powell'ın bu daveti kabul ettiği de bildiriliyor.

NATO generalinin yönetimi etkilemek için çeşitli kanalları kullandığı görülürken, bu amaçla emekli ordu yetkilileri ve akademisyenlerle görüştüğü, bunlar arasında eski NATO komutanı Wesley Clark'ın da bulunduğu aktarılıyor