NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye önemli bir müttefikimiz

Norveç’te 8-17 Kasım tarihleri arasında NATO Müşterek Harp Merkezi'nde düzenlenen 'Trident Javelin 2017' isimli tatbikatta Atatürk’ün heykeli, fotoğrafı, tatbikat kapsamındaki kurgusal hasım ülkelerin liderleri arasında gösterilmişti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO tatbikatında yaşanan olaya ilişkin yaptığı açıklamada, 'benzer şeylerin tekrar yaşanmaması için…

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Estonya'nın Cumhurbaşkanı Kersti Kaljulaid ile yaptığı basın toplantısında NATO tatbikatı sırasında yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Stoltenberg, “NATO askeri yetkilileri olanlara ilişkin detayları soruşturuyor. Benzer şeylerin tekrar yaşanmamasından emin olmak için prosedürleri gözden geçiriyoruz. Bu hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak olanlar için özür diledim. Ayrıca NATO’nun derhal harekete geçmesi konusunda Erdoğan’ı bilgilendirdim. Bu hafta Halifax Uluslararası Güvenlik Forumunda Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve AB Bakanı Ömer Çelik’le bir araya geldim” dedi. 

Stoltenberg, Akar ve Bakan Çelik’e gelecekte benzer şeylerin tekrar yaşanmaması konusunda güvence verdiğini söyledi.

'TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR MÜTTEFİKİMİZ'

Türkiye’nin NATO ittifakının önemli bir müttefiki olduğunu söyleyen Stoltenberg, “Türkiye terörle mücadele, Irak ve Suriye sınırında aynı zamanda Karadeniz'de Rusya sınırında yaptığımız işlerde önemli bir müttefik olarak İttifaka çeşitli şekillerde katkıda bulunuyor. Türkiye’nin katkılarına son derece değer veriyoruz. Bu nedenle, bezer olayların bir daha yaşanmamasını sağlamalıyız” şeklinde konuştu.

Norveç’te 8-17 Kasım tarihleri arasında NATO Müşterek Harp Merkezi'nde düzenlenen 'Trident Javelin 2017' isimli masa üstü tatbikatında Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli, fotoğrafı, tatbikat kapsamındaki kurgusal hasım ülkelerin liderleri arasında gösterilmişti.

Yine tatbikat kapsamındaki kapalı devre haberleşme sisteminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismi kullanılarak oluşturulan sahte bir adres üzerinden Türkiye’nin ''hasım ülkelerle'' işbirliği yaptığı ima edilmişti. Olayın ardından NATO'dan yayınlanan özür mektubunda, Erdoğan'ın fotoğrafını koyan subayın ordudan atıldığı belirtilmişti.