NATO AB’nin göçmen politikasına ‘tüy dikti’

AB’nin göçmenleri taşıyan teknelere askeri müdahalede bulunmaya yönelik düzenlemeler yaptığı bir dönemde NATO Genel Sekreteri de koroya katıldı. Stoltenberg, “teröristlerin kendilerine göçmen süsü verebileceğini” söyledi.

Dış Haberler

NATO Genel Sekreteri, Avrupa Birliği’nin göçmen ölümleri karşısında, göçmenleri taşıyan teknelere askeri müdahale gibi seçenekleri öngören düzenlemeler yaptığı bir dönemde, bu politikaları destekleyen bir çıkış yaptı.

Genel Sekreter Jens Stoltenberg, “aşırılık yanlısı İslamcı savaşçıların” kendilerine göçmen süsü vererek Avrupa’ya sızmaya çalışabileceklerini, bu ihtimale karşı daha etkin bir yanıt verilmesi gerektiğini söyledi.

AB Savunma ve Dışişleri Bakanları Toplantısı’nad konuşan NATO Genel Sekreteri, “Öncelikle bu insani bir trajedi; insanlar Akdeniz’i geçmeye çalışırken hayatlarını kaybediyor. Kuşkusuz sorunlardan biri de göçmenlerin arasına karışmaya çalışan yabancı savaşçıların, teröristlerin bulunması ihtimali. Bu da, devam eden karışıklığa yanıt üretmemizin önemini gösteriyor” diye konuştu.

NATO Genel Sekreteri, Libya’da Kaddafi yönetimini devirerek bölgedeki kaosun derinleşmesinde başrolü oynayan NATO’nun, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da “göçmen sorunun kökenleriyle mücadele etmeye ilişkin çabalarını” da anlattı.

Stoltenberg, NATO’nun ihtiyaç duyduğu takdirde AB’ye göçmenlerle ilgili yardımda bulunmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.