Nasrallah: Suudi Arabistan'dan neden korkuyorsunuz?

Hizbullah lideri Nasrallah, "Suudi Arabistan'dan neden korkuyorsunuz? Milyonlarca insan koleradan ölüyor ve herkes sessizliğe bürünmüş" dedi. Nasrallah, Hizbullah'ın Irak ve Suriye'de IŞİD'le mücadelede büyük rol oynadığını ifade etti.

Lübnan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. Nasrallah, Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinin iftiralarına yanıt verirken Yemen'e dönük saldırılar sonucu meydana gelen koleradan milyonlarca insanın öldüğünü söyledi.

Suudi Arabistan'ın İsrail ile görüşmeler yaptığını ve bunu Suudi Arabistan'ın reddetmediğini söyleyen Nasrallah, Hizbullah'ın elinde balistik füzelerin bulunduğu ve ayrıca çeşitli ülkelere bu balistik füzelerden gönderdiklerine ilişkin suçlamaları da reddetti.

Nasrallah, "Ellerinde herhangi bir delil var mı? Bunlar boş konuşmalardır, bize karşı suçlamalarının dozunu arttırıyorlar. Ancak biz Filistin'e bunlardan gönderiyoruz ve bununla da gurur duyuyoruz. Ayrıca Suriye'de de kendi silahlarımız ile savaşıyoruz" diye konuştu.

Nasrallah, Suriye ve Irak'ta IŞİD'in püskürtülmesinde Hizbullah'ın büyük rol oynadığını da söyledi.

Nasrallah'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Suudi Arabistan ve Bahreyn, Hizbullah silahsızlandırılmazsa bölgenin bu silahlar ile tehlike altında olduğunu söylüyorlar.

Onlar Lübnan'da ve bölgede neler olduğunu biliyorlar mı? Bunların hepsine hatırlatıyorum Lübnan için en büyük tehlike hala İsraildir.

Biz elimizdeki silahlar ile bağımsızlığımızı koruyoruz. Bizleri sizler mi koruyorsunuz yoksa bu silahlar mı, yoksa sizin uçaklarınız mı?

Biz bu silahlar ile Lübnan'ın bağımsızlığını koruyoruz. Lübnan'a yardım etmek istiyorsanız bizim iç işlerimize karışmayınız. İsrail'i bizim üzerimize göndermeyin.

Arap ligi sadece Yemen için toplandı; Filistin için değil. Çünkü Riyad Kral Halid havalimanına füze Yemen'den gönderildi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakan Adil Jubeyr Yemen'den atılan füzenin Hizbullah tarafından gönderildiğini ileri sürüyor.

Bunu daha önce açıklamıştım, ancak onlar anlamıyor. Bu füze ile ilgili hiç bir bağımız yoktur ve sorumluluğu almıyoruz.

Bazıları şimdi Nasrallah neden böyle konuşuyor diyecektir. Ben hiç kimseyi bir saldırı için tahrik etmiyorum.

Arap ülkelerinden hiç birisi Yemen ile ilgili konuşmuyor. Arap ülkelerinin Yemen'deki savaşın durdurulması için Suudi Arabistan'a çağrı yapmasını, politik bir çözüm bulunmasını istiyorum.

Ancak herkes sessiz kalıyor. Suudi Arabistan'dan neden korkuyorsunuz? Milyonlarca insan koleradan ölüyor ve herkes sessizliğe bürünmüş. Sadece Suudi Arabistan'ın bu saldırıları durdurması için çağrıda bulunun."