Nasrallah: Suriye'deki varlığımızı artıracağız, bu ölüm-kalım savaşı

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, IŞİD'le bir ölüm-kalım savaşında olduklarını söyleyerek, Suriye'deki Hizbullah varlığının artacağını belirtti.

Dış Haberler

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Güney Lübnan'daki İsrail işgalinin sona ermesinin 15. yıldönümünde halka seslendi.

Nasrallah, tarihte daha önce görülmemiş bir tehlikeyle yüz yüze olunduğunu, bu tehlikenin tüm insanlığı hedef aldığını söyledi.

Bu tehdidin yalnızca Lübnan direnişine, Suriye yönetimine, Irak hükümetine ya da Yemen'deki bir gruba yönelmediğini söyleyen Nasrallah, kimsenin kafasını kuma gömemeyeceğini savundu.

Nasrallah, "Lübnan ve bölgedeki herkesi sorumluluk almaya, bu tehlikeyle yüzleşmeye ve suskuluklarını, kararsızlıklarını ve tarafsızlıklarını sona erdirmeye çağırıyoruz" dedi.

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) karşıtı uluslararası koalisyonu da reddeden Nasrallah, hava saldırılarına rağmen IŞİD'in rahatça hareket ettiğine dikkat çekti.

Nasrallah, Suriye'de yalnızca Lübnan'la sınırı olan bölgelerde bulunmadıklarını, Şam, Halep, Deyrezzor, Kuseyr, Haseke ve İdlib'de de ordu, halk ve milis kuvvetleriyle birlikte savaştıklarını söyledi.

"Şu anda birçok bölgede varız" diyen Nasrallah, savaşın gerektirmesi halinde Suriye'nin her köşesinde olacaklarını da sözlerine ekledi.

Hizbullah'ın Lübnan'daki rakibi Gelecek Hareketi destekçilerine de seslenen Nasrallah, IŞİD ve Nusra Cephesi'nin Lübnan'a ulaşması halinde ilk kurbanların Gelecek Hareketi mensupları olacağını savundu.