Nasrallah: İsrail'le normalleşmeyeceğiz; tehdit altındaki herkesin kendini savunma hakkı var

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Arap dünyasının Filistin sorununu unuttuğunu, İsrail'le "normalleşme"nin mümkün olmadığını söyledi. Nasrallah, varlığı tehdit altındaki her azınlığın kendini koruma hakkı olduğuna da dikkat çekti.

Dış Haberler

Lübnanlı örgüt Hizbullah'ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, "Uluslararası Direniş Alimleri Birliği"nin konferansına video aracılığıyla seslendi.

İsrail'in Lübnan'daki planlarını boşa çıkartmanın kendileri için temel hedeflerden birisi olduğunu hatırlatan Nasrallah, bununla birlikte "Direniş"in önüne büyük engeller çıktığını ve İsrail projesinin bazı kazanımlar elde ettiğini kabul etti.

"Hatalarımızı değerlendirmeliyiz" diyen Nasrallah, bölgesel gelişmeler nedeniyle, Arap ve İslam dünyasının dikkatlerinin Filistin sorunundan uzaklaştığını belirtti. Nasrallah, "İsrail bölgedeki karışıklıktan faydalanarak Arap ülkeleriyle ilişkilerini normalleştiriyor" dedi.

Kudüs'teki son gelişmeleri "korkutucu" olarak nitelendiren Hizbullah lideri, Filistin sorununu diğer her şeyin önüne koyarak "direniş kültürünü yaymak gerektiğini" söyledi.

Nasrallah, İsrail'in hala tüm Arap ülkeleri için bir tehdit oluşturduğunu savunarak, Filistin'e destek veren tüm Arap ve İslam ülkelerine destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Hizbullah lideri, bir Arap ülkesinin Filistin sorununda öne çıkması durumunda İran'ın geri çekileceğini söylerken, Arapların İsrail'in işlediği suçlara kayıtsız kalmasından yakındı.

Cihatçı/tekfirci hareketlerden de bahseden Nasrallah, azınlıkların tehlikede olduğuna dikkat çekerek, "Tehdit altında olduğunu düşünen her grubun kendi varlığını savunma hakkı vardır" dedi.

Nasrallah, tekfirci/cihatçı tehdide rağmen "İsrail terörizminin her şeyin üzerinde olduğunu" belirtirken, İsrail'le normalleşme çağrılarına direnilmsi gerektiğini vurguladı.