Nasrallah: Bu İslam değil, Bush dinidir

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Suudi Arabistan'ın Yemen saldırısını değerlendirerek, "Müslümanlara ve kendi ulemanıza bu durum için savaşa bir kanıt getirmelerini söyleyin, sunabilecekler mi? Bu İslam değil, Bush dinidir" dedi.

Dış Haberler

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İntizar'da yayınlanan konuşmasında Suudi Arabistan'ın Yemen'de Husilere karşı gerçekleştirdiği saldırıyı değerlendirdi. Lübnan'ın iç meselelerine de değinen Nasrallah, Lübnan'da seçimin ertelenmesinin sebebinin İran değil Suudi Arabistan olduğunu belirtti.

10 Arap devletinin Yemen'de Husilere karşı saldırıya geçtiğini vurgulayan Nasrallah, Filistin'in 1948'den beri zulüm gördüğünü, bu ülkelerin buna karşı hiçbir şey yapmadığını hatırlattı. Filistinli halkın Sünni olduğunu ve hala Suudi Arabistan'dan yardım beklediğini söyleyen Nasrallah, İsrail'in bu devletler için tehdit teşkil etmediğini ve düşman olmadığını da duyurdu.

Yemen'e saldırılması için herhangi bir sebep olamayacağını vurgulayan Nasrallah, Mısır ve Tunus'da iktidar devrildiğinde de Suudi Arabistan'ın müdahale etmediğini belirtti. "Müslümanlara ve kendi ulemanıza bu durum için savaşa bir kanıt getirmelerini söyleyin, sunabilecekler mi? Bu İslam değil, Bush dinidir" diyen Hizbullah lideri, Suudilerin ABD yanlısı tutumunu eleştirdi.

IŞİD'i yaratanın Suudi Arabistan istihbaratı olduğunu belirten Nasrallah, Hamas'ın İran yerine Suudilerden destek almayı önerdiğini ancak Suudilerin buna yanaşmadığına dair bir iddiayı da dile getirdi. Hava saldırılarının işe yaramayacağını da sözlerine ekleyerek, açıklamasını "Yemen halkı zafer bulacak ve Suud hanedanı da hezimete uğrayacaktır" diye bitirdi.