Müslüman Kardeşler Ürdün’de de kapanabilir

Ürdün Başbakanı Ensur, ülkesinde hayır kurumları çatısı altında örgütlenen Müslüman Kardeşler’i kapatabileceklerini açıkladı.

Dış Haberler

Birleşik Arap Emirliklerinin Müslüman Kardeşler’i terör örügütü ilan etmesinin ardından şimdi de Ürdün’den Müslüman Kardeşler örgütünün kapatılabileceğine dair sinyal geldi. Londra’da yayımlanan Suudi sermayeli el-Arab gazetesinin haberine göre üst düzey bir Müslüman Kardeşler üyesinin tutuklanmasının ardından Ürdün Başbakanı Abdullah Ensur, ihtilafların artması durumunda Müslüman Kardeşler örgütünü kapatabileceklerini açıkladı.

Ürdün Başbakanı Abdullah Ensur, Müslüman Kardeşler’i eleştirerek “Birilerinin Mısır, Irak, Tunus veya Birleşik Arap Emirlikleri ile sorunu varsa bu sorunlarını ülkenin ulusal çıkarlarına zarar verecek şekilde çözmeye çalışmamalıdır” dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde 250 binden fazla Ürdünlünün çalıştığını hatırlatan Başbakan Ensur, “Kimsenin Amman’la Abu Dabi ilişkilerine zarar vermesine izin vermeyeceğiz. Birileri twit yazarak bu insanların geçimlerine ve evlerine zarar verirse hükümet onlara izin vermez” dedi.

Ürdün’de hayır kurumları çatısı altında örgütlendiği belirtilen Müslüman Kardeşler örgütünün Ürdün yönetiminin dış ilişkilerini tehdit etmesi durumunda bu örgütlerin kapatılabileceği bildiriliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri geçtiğimiz haftalarda yayımladığı terör örgütleri listesine Müslüman Kardeşler örgütünü de eklemişti.