Mossad: İran'a yaptırım nükleer pazarlıklarını bitirir

İsrail gizli servisi Mossad'ın, İran'a yapılacak yeni yaptırımların İran'la yapılan nükleer program görüşmelerine zarar vereceğini söylediği iddia edildi.

Dış Haberler

Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu ABD senatosu İran'a karşı uygulanacak yeni yaptırımlar için hazırlanıyordu. İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da bu yaptırımları desteklediği biliniyordu ancak İsrail gizli servisi Mossad, ABD yetkililerine ve senatörlere verdiği brifingde İran'a yapılacak yeni yaptırımların nükleer programla ilgili pazarlığa zarar vereceğini anlattı. Cumhuriyetçi senatör John Barasso da İsrail yetkililerinin farklı mesajlar verdiğini belirtti.

Ancak bu Mossad ve Netanyahu'nun ilk karşı karşıya gelişi değil. Aralık 2010'da da eski Mossad direktörü Meir Dagan, Netanyahu'nun İran'a saldırma emrine karşı geldiklerini açıklamıştı. 

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de yaptırımların bir yıldan uzun süredir devam eden pazarlıkların ruhuna aykırı olduğunu açıkladı. İranlı yetkililer yaptırımlar gerçekleşirse görüşmeleri bitireceklerini belirtiyor.