Monsanto lobicisi ‘aptal’ değilmiş

Monsanto lobicisi, tarım tekelinin ürünlerinde kullandığı glifosatın kanserojen olmadığını savunmak için, “bir litre içseniz bile bir şey olmaz” dedi. Lobici, “burada var, içer misiniz” sorusuna “ben aptal değilim” yanıtı verdikten sonra programı terk etti.

Dış Haberler

Birleşmiş Milletler’in kısa bir süre önce kanserojen olabilecek ürünler arasında sınıflandırdığı glifosat, tarım tekeli Monsanto’nun ürettiği Roundup adlı zararlı bitki öldüren ilacın etken maddesi.

Yapılan çalışmalarda, gıda olarak kullanılan bitkilerin ekili olduğu alanlarda yaygın şekilde kullanılan Roundup’ın besinler yoluyla tüketilmesinin sindirim sisteminde aşınmaya, yutma zorluğuna ve gastrointestinal kanamalara neden olduğu saptandı.

‘İÇMEK İSTER MİSİNİZ?’

Roundup’ın etken maddesi glifosatın kanserojen etkisi olup olmadığının tartışıldığı bir programa katılan Monsanto lobicisi Dr. Patrick Moore, program sırasında “bir bardağını içebilirsiniz ve hiçbir zararı olmaz” dedi.

Programın sunucusunun bunun üzerine “Buraya bir miktar getirmiştik. Zararı yoksa içmek ister misiniz” sorusu üzerine şaşkına dönen Dr. Moore, önce “memnuniyetle” dese de, hemen ardından “Hayır, içmem. Ben aptal değilim” diye devam etti ve programı terk etti.