Mısır'da kiliselere bombalı saldırıda bulunan 17 kişiye idam cezası

Mısır'da kilise ayinlerine dönük 2016 ve 2017 yıllarındaki bombalı saldırılara karışan 17 kişiye idam, 19 kişiye ise müebbet hapis cezası veridi.

Dış Haberler

Mısır'da kilise ayinlerine dönük 2016 ve 2017 bombalı saldırılara karışan 17 kişiye idam, 19 kişiye ise müebbet hapis cezası veridi.

İskenderiye kentindeki askeri mahkemenin, 10 kişiye de terörizmle bağlantılı suçlardan 10 ila 15 yıl arasında hapis cezası verdiği bildirildi.

Sanıkların bir kısmının Aralık 2016'da başkent Kahire'de Kıpti Hristiyanlar'a ait olan St. Mark Katedrali'nin yanındaki şapele yönelik olan ve 29 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıdaki rolleri nedeniyle, bir kısmının Nisan 2017'de İskenderiye ve Tanta'daki kiliselere yapılan ve 45 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırılardaki rolleri nedeniyle, bir kısmının da 2017'de bir kontrol noktasında 8 polisin öldürüldüğü saldırıyla ilgili rolleri nedeniyle ceza aldığı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi, Paskalya Bayramı'ndan bir hafta önce kutlanan Çiçek Bayramı'nda İskenderiye'deki kiliselere düzenlenen saldırının ardından Olağanüstü Hal ilan etmişti.

Nüfusunun yüzde 10'unu Hristiyanların oluşturduğu Mısır'daki askeri mahkeme kararına temyiz yolunun açık olduğu belirtildi.