Mısır ordusu IŞİD'e karşı doğu Libya'ya girmeye hazırlanıyor

Mısır ordusu Libya sınırına yığınak yaptığı ve IŞİD'e karşı ülkenin doğusuna girmeye hazırlandığı açıklandı.

Dış Haberler

Mısır ordusunun Libya Çölü'ne kara ve hava kuvvetlerini sevk ettiği, buradaki kuvvetlerin IŞİD işgaline karşı Libya'ya girmeye hazırlandığı açıklandı. Müdahalenin IŞİD'in bölgede başkent olarak kullandığı Derne'den başlaması beklenirken, kıyıdan ve havadan saldırılar yapılacağı düşünülüyor.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi, IŞİD'in Libya'daki varlığının Mısır için kabul edilemez bir tehlike olduğunu söylerken, IŞİD'in Mısır kasabalarına sızdığına dair istihbarat raporları olduğu da biliniyor. IŞİD'in Mısır saldırısına hazırlık için bölgeye destek kuvvetler aktardığı duyurulurken, Suriye'den ve Irak'tan gelen IŞİD cihatçılarının da uyuşturucu ve kaçak petrol ticareti yapanların cihatçıları Süveyş Kanalı ve Mısır'dan Libya'ya taşıdığı söyleniyor.

19 Nisan'da CIA Direktörü John Brennan Mısır'a planlanmamış bir ziyaret gerçekleştirmiş, bu ziyaretin de Libya'ya yapılacak müdahaleyle ilgili olabileceği konuşulmuştu. Sisi, Mısır ordusunu Libya'da tutmak gibi bir arzusu olmadığını söylerken, ordunun cihatçıların yenilmesi ve Libya hükümetinin ülkede kontrolü almasının ardından geri çekileceği belirtiliyor.