Milyar dolarlık serveti olan Suudi prens 'en uzağa cüce atma yarışı' yaptırıyormuş

Suudi Prensi El-Velid Bin-Talal'in yakınları, 2008'de tecavüzle suçlanan prensin "eğlence için" tuttuğu "soytarı cüceleri" olduğunu ve "cüceleri uzağa atma" yarışması yaptırdığını aktardı.

Dış Haberler

Business Insider, milyarlarca dolarlık serveti olan Suudi Prensi El-Velid Bin-Talal'in yakınlarıyla konuşarak prensin bilinmeyen yönlerini ortaya çıkarttı.

NASIL ZENGİN OLDU?

2008 yılında yatında 20 yaşındaki bir modele uyuşturucu vererek tecavüz ettiği iddia edilen prensin, servetini şüpheli yollardan kazandığı bildiriliyor. 1991'de CitiBank'a 500 milyon doların üzerinde yatırım yaparak hisse alan prensin, bu parayı nasıl bulduğu bilinmiyor.

Ancak Economist'e göre o yıllarda ABD merkez bankasının prensin işlemlerine onay vermediği ve hisselerin bir kısmını sattırdığı aktarılıyor. Prens, 579 milyon doların kaynağı olarak 1979'da babasından aldığı 30 bin dolar borcu ve 400 bin dolarlık evini gösteriyor.

Sonrasında şirketin değeri yükselmeden Apple'dan hisse satın alan prensin kaynağı bilinmeyen servetiyle yaptığı yatırımlar ona onlarca milyar dolar kazandırıyor.

PRENSİN CÜCELERİ

Tuhaf davranışları olduğu aktarılan prensin, "soytarı cüceleri" olduğu ve bu kişileri "eğlence" amacıyla kullandığı aktarılıyor. Prensin cücelere birbirlerini kovalattığı, İngilizce cümleler öğrettiği ve bunları en iyi söyleyebilene ödül verdiği belirtiliyor.

Prensin yakınlarından biri, prensin "cüceleri en uzağa atma" yarışması yaptırdığını ve kazanana para verdiğini aktarıyor.

Business Insider'a konuşan kişiler can güvenlikleri sebebiyle isimlerinin yayımlanmasını istemiyor. Prensin arkadaşı olduğunu aktaran "Matthew" isimli bir kişi, Suudi Arabistan'ın "onun ülkesi" olduğunu ve istediğini yapabileceğini söylüyor.

PRENS NASIL TANINIYOR?

Milyonlarca dolarlık bağışlar yapan prens, imajının sarsılmaması için elinden geleni yapıyor. Sıklıkla uyuşturucu ve alkol karşıtı çalışmalara katılan prens bunlarla gündeme gelmeye çalışıyor.

Hakkındaki tüm iddialara rağmen prense kimsenin dokunamadığı ve servetinin soruşturulamadığı söylenirken, tecavüz suçlamasının ardından da yapılması istenen DNA analizi yapılamıyor ve prens yargılanamıyor.