Mike Pence: Flynn'in Türkiye bağları, onu görevden alma kararımızı doğruluyor

Trump'ın eski danışmanı Flynn'in Türk hükümetinin yararına faaliyet yürütmüş olabileceğini kabul etmesinin yankıları sürüyor.

Dış Haberler

ABD başkanlık seçimlerinin yapıldığı gün yazdığı Fethullah Gülen'i iade yazısıyla gündeme oturan Michael Flynn hakkında, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'ten sert sözler geldi.

Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı iken Rusya elçisiyle görüşmeler yaptığı ortaya çıkan ve bunun üzerine istifa eden Flynn'in Türk hükümeti ile de lobicilik anlaşması olduğu söyleniyordu.

Dün, Flynn'in şu anda faaliyet yürütmeyen danışmanlık şirketi Flynn Intel Group, geçen sene bir Türk işadamı ile yaptığı işlerin Türk hükümetine fayda sağlamış olabileceğini kabul etti.

İş ortaklığı boyunca, hükümete yakın bir işadamının şirketinden 500 bin dolar kazanan Flynn Intel Group, bunu Flynn Trump'ın kampanyasında çalışırken yapıyordu.

Konu hakkında Fox'a konuşan Pence ise, bu ifşa ile birlikte, Başkan Trump'ın Flynn'i görevden uzaklaştırmasının ne kadar doğru bir karar olduğunun ortaya çıktığını kaydetti.