Mesud Barzani: Türkiye ile IŞİD'le mücadele konusunda anlaştık

Kürt lider Mesud Barzani, bölgede büyük değişimlerin yaşanacağını söylerken, Türkiye ile IŞİD konusunda anlaştıklarını kaydetti.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, bölgede büyük değişimlerin yaşanacağını söyledi.

Rûdaw'ın haberine göre Ankara’da basın toplantısı düzenleyen Barzani, ziyaretinin  Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi daveti üzerine gerçekleştiğini söyledi.

Barzani, dün gerçekleştirdiği görüşmelerin çok önemli olduğunu belirterek, “Ekonomi, siyaset ve güvenlik konularında ikili ilişkileri görüştük. Erbil - Bağdat ilişkilerinden de bahsettik. Diyalog, istişare ve her alanda ilişkilerin geliştirilmesi hususlarında mutabık kaldık” dedi.

Barzani sözlerini şöyle sürdürdü:

Bütün taraflar açısından hassas bir dönem yaşanıyor. Bütün konuları görüşmek için bir fırsat oldu. Yine Türkiye Cumhubaşkanı’nı, yetkililerini ve halkını yaklaşık bir ay önce yaşanan darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması hasebiyle kutlama, yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı dileme fırsatımız oldu.

Şüphesiz IŞİD’le savaş, görüşmenin en önemli konularından biriydi. Bu terör örgütüyle mücadelede nasıl yardımlaşacağımız konusunda da uzlaşıya vardık. Çünkü bölgede büyük değişimlerin yolda olduğu görülüyor. Bu yüzden daha fazla işbirliği ve yakınlaşmaya ihtiyaç var.

Barış süreci de Türkiye’de çok önemli bir konu. Fakat halen daha fazla zamana gerek duyluyor. Umutsuz değiliz, girişimlerimizi de sürdüreceğiz ancak maalesef gerdide kalan sürede çok olumsuz olaylar yaşandı. Umuyoruz ki bir gün barış süreci yeniden başlar.

Bir diğer konu, Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Gülen Cemaati’ne bağlı okullar idi. Bu sorunu, öğrencilerimizin zarar görmeyeceği şekilde nasıl çözebileceğimiz konusunda uzlaştık.

Başkan Barzani, ziyaretinin bugün tamamlanacağını ifade etti.