Merkel'in Trump'a AB'nin ticaret kurallarını 11 kez anlatması gerekmiş: 'Tamam şimdi anladım'

Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in, ABD Başkanı Donald Trump'a Avrupa Birliği'nin ticaret kurallarını 11 kez anlatması gerektiği, Trump'ın neden AB ile anlaşma yapması gerektiğini 11. seferde anladığı açıklandı.

Dış Haberler

Üst düzey bir Almanya yetkilisi, The Times of London'a konuşarak, ABD Başkanı Donald Trump'ın neden sadece Almanya ile ticaret anlaşması yapamayacağını anlayamadığını söyledi.

Alman yetkiliye göre, Trump, Merkel'e Almanya ile ticaret anlaşması yapıp yapamayacaklarını 10 kez sordu, Merkel, her seferinde Trump'ın Almanya ile ticaret anlaşması yapamayacağını, bunu AB ile yapması gerektiğini söyledi.

Trump'ın 11. isteği de kabul görmediğinde, Merkel'in anlattıklarını sonunda anlayarak, "o zaman Avrupa ile ticaret anlaşması yapacağız" dediği bildirildi.

Merkel'in kabinesindekilere Trump'ın "çok temel şeyleri yanlış anladığını", AB ve ticaretin "temellerini" bilmediğini söylediği de öne sürüldü.

Merkel ile görüşmesinden sonra Trump'ın öncelikle AB ile ticaret anlaşması yapmaya karar verdiği aktarıldı. İngiltere ile yapılacak anlaşmasınınsa, İngiltere'nin AB'den çıkışından sonrasına kalacağı kaydedildi.