Merkel'den Trump'a yanıt: Bağımsız karar alıyoruz

Almanya Başbakanı Merkel, NATO zirvesine katılmak üzere bulunduğu Brüksel'de ABD Başkanı Trump'ın 'Almanya Rusya'nın kontrolünde' sözlerine yanıt verdi.

Dış Haberler

Almanya Başbakanı Angela Merkel, NATO zirvesine katılmak üzere bulunduğu Brüksel'de basına demeç verdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, "Almanya Rusya'nın kontrolünde" sözlerine yanıt veren Merkel, "Politikalarımızı bağımsız bir şekilde belirliyoruz" dedi.

Doğu Berlin'de yetişen Merkel, Alman Demokratik Cumhuriyeti'ni kast ederek, "Şahsen ben Almanya'nın bir kısmının Sovyetler Birliği tarafından kontrol edildiği dönemleri yaşadım" iddiasında bulundu.
Merkel sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bugün Federal Almanya Cumhuriyeti'nde, özgürlükte, birleştiğimiz için çok mutluyum. Çünkü böylece kendi bağımsız politikalarımızı belirleyebiliyor, hemdi bağımsız kararlarımızı alabiliyoruz. Bu çok iyi, özellikle de Doğu Almanya'daki insanlar için."

'NATO İÇİN ÇOK ŞEY YAPIYORUZ'

Trump'ın NATO bütçesi konusundaki eleştirilerine de yanıt veren Merkel, "Almanya NATO için çok şey yapıyor. Almanya NATO'nun en büyük ikinci askeri birlik sağlayıcısı, askeri kapasitemizin en büyük kısmı NATO'ya sunulmuş durumda ve bugüne kadar Afganistan'da ciddi bir angajman içerisinde olduk. Bunda aynı zamanda ABD'nin çıkarlarını savunduk" dedi.