Merkel'den Rusya'ya sert eleştiri

Alman Başbakanı Angele Merkel Alman Federal Parlementosu'nda bu sabah yaptığı konuşmada Rusya'yı sert sözlerle eleştirerek, ''Rusya'nın attığı adımlar uluslararası hukuku ve düzeni bozucu niteliğe bürünmüştür'' dedi.

Dış Haberler

Rusya'nın Ukranya'nın ''toprak bütünlüğünü'' örselediğini öne sürerek, Kırım 'genişlemesi' ve Ukranya'nın doğusundaki ayrılıkçıların desteklenmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

ÜÇ STRATEJİ

Merkel, Federal Hükümet'in stratejisinin üç eksene oturduğunu söyledi. Bunlar; Bir, Ukranya'nın Rusya'ya karşı politik düzlemde desteklenmesi; iki, Rusya ile gaz nakli konusunun konuşulmaya devam etmesi ve Minsk Anlaşması'na sadık kalınması konusunda ısrar edilmesi.

Ukranya'nın bağımsız toprak bütünlüğünün çok önemli olduğunu yineleyen Merkel, Ukranya konusunda askeri çözümün asla kabul edilemeyeceğini sözlerine ekledi.

SOL PARTİ'DEN İTİRAZ

Federal Parlemento'daki oturumda söz alan Sol Parti milletvekili ve grup sözcüsü Sahra Wagenknecht, ''Merkel hükümeti Almanya'yı Rusya ile yeni bir  Soğuk Savaş'ın eşiğine getirdiğini'' söyleyerek, Merkel hükümeti  Avrupa'daki barış ortamını tehlikeye atmakla suçladı.