Merkel ve Beyaz Saray'dan Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya ilişkin açıklama

Beyaz Saray, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen saldırıyı kınadığını açıkladı. Diğer taraftan, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İstanbul'daki saldırıya ilişkin, "Birbirimize destek olacağımızı iletmek istiyorum" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Bir toplantıda yaptığı konuşmanın sonunda Türkiye'de yaşanan saldırıya değinen Kerry, "Hala ne olduğunu ve kim tarafından yapıldığını araştırıyoruz. Karşımıza çıkan ilk zorluk, terörün aktörleri ile yüzleşmektir" dedi.

BEYAZ SARAY: OBAMA BİLGİLENDİRİLDİ

ABD Başkanı Barack Obama'nın da Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamaya ilişkin bilgi aldığı bildirildi. ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch, Atatürk Havalimanı'nda ilk belirlemelere göre 31 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısıyla ilgili kendisine gelecek raporları beklediğini, ABD'nin olayı takip ettiğini söyledi.

Açıklamada, "İç Güvenlik ve Terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco, İstanbul'da havalimanında meydana gelen patlamalara dair Başkan'ı bilgilendirdi" ifadesine yer verildi.

MERKEL'DEN 'SALDIRI' AÇIKLAMASI

Saldırıya bir kınama da Almanya Başbakanı Angela Merkel'den geldi.

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'nin haberine göre, Avrupa Birliği zirvesi nedeniyle Brüksel'de bulunan Merkel, "Buradan Türk halkına teröre karşı mücadelede birlik olduğumuzu ve birbirimize destek olacağımızı iletmek istiyorum" dedi.