Merkel: Kaşıkçı olayında hiçbir şey aydınlatılmadı

Suudi Arabistan'ın gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü açıklamasının ardından açıklamada bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, hala hiçbir şeyin aydınlatılmamış olduğunu belirterek 'daha net olunmalı' dedi.

Dış Haberler

Almanya Başbakanı Angela Merkel , Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğünün açıklanmasının ardından, hala olayın tam olarak aydınlatılmadığını belirterek, bu konunun aydınlatılmasını talep ettiklerini söyledi.

Merkel, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) Thüringen eyalet kongresinde yaptığı konuşmada, "dehşet verici" olarak tanımladığı olayın daha net bir biçimde aydınlatılması çağrısında bulundu. "Hâlâ hiçbir şeyin aydınlatılmadığını" söyleyen Merkel, aydınlatılması gereken noktaların netliğe kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Alman parlamentosu dış ilişkiler komitesi başkanı ve Merkel'in müttefiki Norbert Roettgen ise Trump'ın olaya ilişkin tutumunu ve yorumlarını eleştirdi. Beliryeci faktörün ABD Başkanının “şu anki davranışları” olduğunu belirten Roetgen, Suudi yönetimine “bizden yeterince silah ve diğer ürünleri aldığınız sürece dilediğiniz yapabilirsiniz” denildiğini ifade etti. 

FRANSA: 'CEVAPSIZ ÇOK SORU VAR'

Almanya'nın ardından bir açıklama da Fransa'dan geldi. Fransa Dışişleri Bakanı Le Drıan, Kaşıkçı cinayetine ilişkin "Cevapsız kalan çok soru var. Derin soruşturulma yapılmasını istiyoruz. Kaşıkçı cinayetini şiddetle kınıyoruz" dedi.

Suudi Arabistan, 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra haber alınamayan Kaşıkçı'nın "konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü" açıklamıştı.