Merkel ile Schulz düellosu sıkıcı bulundu: Düello değil düet!

Angela Merkel ile Martin Schulz arasındaki dün akşam gerçekleşen 90 dakikalık "düello" hakkında Alman medyası ve siyaseti, birbirine benzer şeyler söyleyen adayları, "düşük tempolu ve sıkıcı" buldu.

Tevfik Taş

Angela Merkel ile Martin Schulz arasındaki dün akşam gerçekleşen 90 dakikalık "düello" hakkında Alman medyası ve siyaseti, birbirine benzer şeyler söyleyen adayları, "düşük tempolu ve  sıkıcı" buldu.

Neues Deutschlan gazetesi genel yayın yönetmeni Tom Strochschneider düelloyu, "Düello yerine düet" başlığıyla verdi.

Deutsche Welle editörlerinden Christian Strach, "Böyle düello olmaz" yorumunu yaparken, Alman siyasetinde "etkili muhalefete ihtiyaç var'" ifadesinde bulundu.

Der Spiegel'den Jacob Augustein, "Düello sununda kazanan Almanya İçin Seçenek Partisi oldu" diye yorumladı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung'dan Michael Hanfeld, "Düelloda koalisyon pazarlıklarını izledik" değerlendirmesinde bulundu.

FDP başbakan adayı Christian Lindner düelloyu, "eski bir aile sohbeti gibiydi" diye yorumladı.

KATJA KİPPİNG: KAZANAN SERMAYE TARAFI OLDU

Sol Parti başbakan adayı Dietmar Bartsch, "Büyük koalisyon için terapi konuşmasıydı" yorumunu yaparken, bir başka Sol Partili Sahra Wagenkneckt Twitter hasabından yaptığı açıklamada, "Düello yerine harmoni. 95 dakika boyunca büyük koalisyonu için konuştular. Birbirlerine sarılmadıklarına sevinelim" ifadesinnde bulundu.

Sol Parti Eş Genel Başkanı Katja Kipping ise, "Gerçekte kazanan ise sağ popülistler ve sermaye tarafı oldu" diye yorumladı.


https://www.neues-deutschland.de/artikel/1062622.verhuellt-und-vollkommen-blossgestellt.html