Melenchon'un hareketinden Fransız Komünist Partisi'ne uyarı

Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 'Boyun Eğmeyen Fransa' çatısı altında giren Jean-Luc Melenchon, eski müttefiki Fransız Komünist Partisi'ni Haziran ayında gerçekleşecek olan genel seçim kampanyasında kendi resimlerini kullanmaması konusunda uyardı, yargıya başvuracağını belirtti.

soL - Fransa

Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 'Boyun Eğmeyen Fransa' çatısı altında giren ve yüzde yirmiye yakın oy alan Jean-Luc Melenchon, eski müttefiki Fransız Komünist Partisi'ni (PCF) Haziran ayında gerçekleşecek olan genel seçim kampanyasında kendi resimlerini kullanmaması konusunda uyaran bir açıklama yayınlayarak yargıya başvuracağını belirtti.

Boyun Eğmeyen Fransa'nın 4 Mayıs'ta yaptığı açıklamada "PCF, Boyun Eğmeyen Fransa'ya oy vermiş olan seçmenlerde PCF adaylarının Jean-Luc Melenchon tarafından desteklendiği sanrısını yaratarak kafa karışıklığına sebep olmaya çalışıyor" denildi. 

PCF ve Melenchon'un lideri olduğu Sol Parti (PG) 2009'da kurmuş oldukları Sol Cephe'yle 2015 yılına kadar çeşitli seçimlere katılmışlardı. Melenchon 2012'de bu hareketin adayı olarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda oyların yüzde 11'ini almış, ikinci turda ise Sarkozy karşısında koşulsuz olarak Hollande'ı işaret etmişti. Melenchon 2017 seçimlerine girmek için Sol Cephe'yi terk ederek Boyun Eğmeyen Fransa'yı kurmuş, PCF yönetimi de parti içindeki muhalefete ve partiden aday gösterilmesi çağrılarına rağmen dışardan Melenchon'u desteklemişti.

Açıklamada "Melenchon'un ve Boyun Eğmeyen Fransa'nın fotoğraflarının kullanılmasına hemen son verilmesi" istenirken, "Bu kötüye kullanımı kınıyoruz ve bu duruma son vermek için uygun yasal prosedürleri başlatmaya karar veriyoruz çünkü yaptığımız çağrıların hiç bir tesiri olmadı" denildi.