Meksika lideri lüks uçağını satıyor: Bu kadar yoksulluğun olduğu bir ülkede bu uçağa binmekten utanırım

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, lüks devlet başkanlığı uçağını satma kararı aldı. Lopez Obrador, 'Bu kadar yoksulluk varken lüks uçağa binmeye utanırım' dedi.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, bir tarifeli uçakta üç saat beklemesine rağmen yine de başkanlık uçağını satmakta kararlı olduğunu söyledi.

BBC Türkçe'nin haberine göre Oaxaca'dan Mexico City'ye giden Obrador'ın uçağı, aşırı yağışlar nedeniyle üç saat geç kalktı. Lopez Obrador, uçakta yaptığı açıklamada, "Başkanlık uçağına binmeyeceğim" dedi.

Temmuz'da başkan seçilen Obrador, Aralık'ta yemin edecek.

UÇAK 218 MİLYON DOLARA ALINMIŞTI

2012'de eski cumhurbaşkanı Felipe Calderon tarafından sipariş edilen lüks Boeing 787 Dreamliner uçağı iki yıl önce teslim edilmişti. Uçağın 218,7 milyon dolara alındığı açıklamıştı.

Obrador, devlet yönetiminde tasarruf vadederek seçim kazanmıştı.

'KİBİRLİ SİYASETÇİLERİN İKTİDARI UZUN SÜRMEZ'

Meksika lideri, niçin başkanlık uçağına binmeyeceğini açıklarken "Bu kadar yoksulluğun olduğu bir ülkede lüks bir uçağa binmekten utanırım" dedi

Obrador, "Artık bu kadar saçmalık yeter. Kibirli davranan siyasetçilerin iktidarı uzun sürmez" diye konuştu.

SARAYI KÜLTÜR MERKEZİNE DÖNÜŞTERECEK

Obrador'un başkanlık uçağına binmemesi sosyal medyada hararetli şekilde tartışıldı.

Obrador, cumhurbaşkanlığı sarayını kültür merkezine dönüştürerek mütevazı bir eve taşınacağını ve başkanlık maaşını da düşüreceğini açıklamıştı.