Meksika Komünist Partisi'nden deprem açıklaması: İşçiler arasında sınıf dayanışması tek seçeneğimiz

Devletin deprem karşısındaki yetersizliğine dikkat çeken Meksika Komünist Partisi, "İşçiler arasında sınıf dayanışması tek seçeneğimiz" diyen bir açıklama yayımladı.

Dış Haberler

Meksika'da yaşanan 7.1 büyüklüğündeki depremde 200'ün üzerinde insan yaşamını yitirmiş, binlerce kişi yaralanmış ve evsiz kalmıştı.

Meksika Komünist Partisi tarafından yapılan açıklamada devletin depremle mücadelede yetersizliklerine dikkat çekilirken, bunların tekellerin kârını artırmak için getirilen bütçe kesintilerinden kaynaklandığı bildirildi.

İşçi sınıfının çöküntüler altında yalnız kaldığını duyuran Meksika Komünist Partisi, işçiler arasında sınıf dayanışmasının tek çıkış yolu olduğunu açıkladı.

Açıklamada "işçiler yalnızca işçi kardeşlerinden yardım bekleyebilirler" denilirken, işçiler tarafından düzenlenen yardım girişimlerinin ve gönüllü tugayların sonuç verebileceği kaydedildi.

Meksika Komünist Partisi, ordu ve polisin zengin mahalleleri korumak için görevlendirdiğine ve işçi sınıfına yardımcı olmadığına da dikkat çekti.