McGurk'ten Kürdistan referandumu açıklaması

ABD Başkanı'nın IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, “Kürdistan’ın bağımsızlığı konusunda bir takım iyi düşünceler var” dedi.

ABD’nin New York kentinde bugün düzenlediği basın toplantısında konuşan ABD'nin IŞİD Özel Temsilcisi Brett McGurk, IŞİD’le savaşta son gelişmeler ve Kürdistan Bölgesi’nde gerçekleşecek bağımszılık referandumuna değindi.

Rûdaw'ın aktardığına göre “Kürdistan’ın bağımsızlığı konusunda bir takım iyi düşünceler var. Kapalı kapılar ardından görüşmeler sürüyor” diyen McGurk, konuya ilişkin ayrıntı paylaşmadı.

Ülkesinin, Kürdistan Bölgesi’nde yapılacak referanduma ilişkin görüşüyle ilgili McGurk, “Dün Başkan Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yapılan görüşmede belirtildi” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Lotte New York Palace Otel'de, ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası Türkiye Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Görüşmede, bölgesel meselelerin çözümü için iş birliğinin geliştirilmesi ve tüm terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi hususlarında mutabık kalınmıştır” denildi.

Açıklamanın devamında, “İki liderin 25 Eylül 2017 tarihinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin gerçekleştirmeyi planladığı referanduma karşı oldukları ifade edilen açıklamada, bu tür bir adımın ciddi sonuçları olacağı vurgulandı” ifadeleri yer aldı.