Malta hükümeti gazeteci Galizia'nın katilini bulana 1 milyon avro verecek

Malta hükümeti, otomobiline konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren gazeteci Daphne Caruana Galizia'nın katilini bulduracak bilgi paylaşan kişilere 1 milyon avro verileceğini duyurdu.

Malta hükümeti, otomobiline konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren gazeteci Daphne Caruana Galizia'nın katilini bulduracak bilgi paylaşan kişilere 1 milyon avro (yaklaşık 4.3 milyon Türk lirası) verileceğini duyurdu.

Sputnik'in haberine göre, hükümetten yapılan açıklamada, 53 yaşındaki gazeteci Galizia'nın katillerinin bulunması için daha önce görülmemiş tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.

Gazetecinin katillerini bulmaya yarayacak ihbarda bulunan kişilere tam koruma sağlanacağı ve 1 milyon avro ödül verileceği aktarılan açıklamada, "Hükümet, bu cinayeti çözmeye ve sorumluları adalete teslim etmeye kendini tamamen adamıştır" ifadesine yer verildi.

Malta'da en çok okunan bloglardan birinin sahibi olan Galizia, geçen yıl Joseph Muscat liderliğindeki İşçi Partisi (LP) iktidarına mensup Bakan Konrad Mizzi ile Başbakan Özel Kalem Müdürlüğü görevindeki Keith Schembri'nin, Panama Belgeleri'nde geçen, Panama merkezli offshore şirketlerinin olduğu bilgisini kamuoyuna aktaran kişiler arasında gösteriliyordu.

Gazeteci Galizia, ölümünden 15 gün önce savcılığa ölüm tehditleri aldığına dair başvuruda bulunmuştu.