Maduro: Devrim radikalleşmeli

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Bolivarcı devrimin radikalleştirilmesi çağrısında bulundu. Maduro ayrıca son günlerde ülkelerinde protestolarla karşılaşan Brezilya ve Ekvador liderlerine desteğini vurguladı.

Dış Haberler

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro Bolivarcı devrimin “daha da radikalleştirilmesi” çağrısında bulundu.

Komün Hükümeti Başkanlık Konseyi toplantısında konuşan Maduro, “kendimizi daha radikal bir devrime hazırlamalıyız” sözlerini kullandı.

Venezuelalı lider konuşmasında, halkın yerelden örgütlenerek yönetime katıldıkları Komünal Konseylere ait işletmelere dönük bütçenin artırılacağı müjdesini de verdi. Maduro yeni bütçenin 500 milyon Bolivar olacağını kaydetti.

Bolivarcı devrimin önderi Chavez’in 2006’da çıkardığı yasa ile hayata geçirilen Komünal Konseyler çok sayıda küçük ve orta ölçekli işletmeyi organize ediyor. Başkan Maduro konuşmasında Komünal işletmelerin ülkenin büyük oranda özel sektörün elinde olan ekonomisinde artan ağırlığı ve önemine dikkat çekti.

Hükümetin Komün işletmelerine dönük bütçeyi artırma hamlesi, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle yaşanan ekonomik krizin derinleştiği bir dönemde geldi.

Ancak Maduro hükümetinin ekonomiyle ilgili önemli değişikliklere gitmeden önce 6 Aralıkta yapılması planlanan parlamento seçimlerini beklediği düşünülüyor.

BREZİLYA VE EKVADOR'LA DAYANIŞMA
Başkan Maduro, son dönemde ülkelerinde protesto edilen Ekvador ve Brezilya Devlet Başkanlarıyla dayanışma duygularını dillendirdi.

Protestolarda ABD emperyalizminin rolüne değinen Maduro, oligarkların Latin Amerikalı sol ve merkez sol hükümetleri sabote etmeye çalıştıklarını belirtti.

Maduro ayrıca Correa’ya karşı çıkan siyasileri NGO’lar taratından satın alınmakla suçladı.

Ekvador lideri Correa için “yenilmez lider” sözlerini kullana Maduro, 8 yıldır hiçbir seçimde yenilgi almadığını hatırlattı.